Łowicz Sos Seczuański z chili i imbirem
Cena: ok 5,40 zł za 520g
Ocena: 4
Kolejny gotowy sos seczuański, który mamy przyjemność opisać (patrz sos Uncle Ben's),tym razem z dodatkiem imbiru. Ogólne wrażenia smakowe są podobne, sos jest niezły i świetnie komponuje się z ryżem i kurczakiem, charakteryzuje się jednak większą ostrością od produktu Uncle Ben's oraz ciekawym, lekkim imbirowym akcentem. Na uwagę zasługuje też niewielka różnica w składzie - tutaj mamy dodatkowo grzyby Mun, jeden z kulinarnych symboli Chin świetnie sprawdzający się w tej mieszance. Na koniec warto zwrócić uwagę na cenę - za podobną kwotę dostajemy nawet 1/4 sosu więcej!
Skład: woda, warzywa (cebula, pędy bambusa, marchew, papryka), koncentrat pomidorowy (9,5%), przecier pomidorowy (5%), cukier, ocet, skrobia modyfikowana, olej roślinny, sól, sos sojowy, grzyby Mun, zioła i przyprawy (w tym chili 0,1% oraz imbir 0,1%), aromaty. Zawiera śladowe ilości: glutenu, soi, mleka, gorczycy oraz serwatki.
ZALETY
|
WADY |
- stosunkowo niska cena | - naszym zdaniem ostrość trochę dominuje smak |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz